Waarschijnlijk heb je eerder wel gehoord van paintballen. Bij paintball speel je tegen een ander team en is het de bedoeling dat je het andere team uitschakelt. Dit doe je door het andere team af te schieten door een balletje met verf. Maar ben je op zoek naar een sport waarbij je een replica van wapens kan gebruiken om elkaar uit te schakelen? Dan is airsoft misschien iets voor jou. Ben je benieuwd wat het precies is en hoe je kan beginnen? Lees dan snel verder 

Wat houdt airsoft in? 

Airsoft is een schietsport die uitgeoefend kan worden in teams, maar ook één tegen één. Je bent in deze keuze geheel vrij. Het is de bedoeling dat je elkaar uitschakelt door middel van replica’s van echte wapens. Een replica is ook echt een replica. Het gewicht van een airsoft gun is bijvoorbeeld hetzelfde als dat van een echt wapen. Je schiet met plastic balletjes je tegenstander af. Dit zorgt ervoor dat het spel veel realistischer is dan paintball. 

Uitrusting 

Voordat je aan de slag gaat, heb je natuurlijk eerst een aantal dingen nodig om goed te kunnen airsoften. Tijdens het spelen heb je een veiligheidsbril nodig. Het is echt belangrijk dat je dit hebt in verband met de veiligheid van je ogen. Hiernaast heb je natuurlijk een wapen nodig. Zonder wapen kan je niemand afschieten. Het is echt de basis van het spel. Afhankelijk van je keuze, kan een wapen een hoop geld kosten. Daarom kan je in het begin nog wapens huren. Vergeet niet een voorraadje aan plastic balletjes aan te schaffen.  

Je kan in je alledaagse kleding gaan airsoften, maar het is de bedoeling dat de tegenstander je niet ziet. Om deze reden kan je kiezen om camouflage kleren te dragen. Denk aan kleren die donkergroen of bruin zijn, De keuze is helemaal aan jou. Het is belangrijk dat je goede stevige schoenen hebt. Veel airsoft velden hebben namelijk veel gaten in de grond zitten. Je kan hierdoor je enkel ernstig verzwikken en dat wil je voorkomen. 

Aan de slag 

Ben je nog geen 18 jaar? Dan kan je helaas niet meedoen met airsoft. Ben je wel 18 jaar of ouder en wil je beginnen met airsoft? Dan moet je als eerste lid worden bij de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Je ontvangt een speciale pas en dan kan je airsoft kopen. Je kan je heel makkelijk aanmelden via de site van de vereniging. 

Als je alles hebt gedaan, kan je bijna gaan airsoften. Je hebt airsoft uitrusting nodig. Op het internet kan je locaties vinden waar het toegestaan is om te airsoften. Heb je een plek gevonden? Dan kan je iemand zoeken die mee wil doen en kan je aan de slag. Veel plezier!