In de zomervakantie gaan veel gezinnen met kinderen op vakantie. Ook in de andere vakanties zijn er genoeg ouders die met hun kinderen vakantie vieren in binnen- of buitenland. Omdat je kinderen op vakantie iets kan overkomen, is het belangrijk om ze goed te verzekeren. Een zorgverzekering volstaat lang niet altijd, vandaar dat veel mensen ook een reisverzekering afsluiten. Maar vallen kinderen eigenlijk ook binnen de dekking van deze verzekering of moeten zij zelf een reisverzekering hebben? In deze tekst vertellen wij je hoe het zit.
 

Tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd

Ondanks dat een reisverzekering niet verplicht is, is de kans groot dat je er toch eentje hebt afgesloten. Logisch, want hiermee ben je namelijk verzekerd voor kosten die je maakt als je op vakantie ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval. Neem je binnenkort voor het eerst een kind mee op vakantie? Werp dan een blik op de polis van je reisverzekering. Hierop staat namelijk of kinderen meeverzekerd zijn. Als je een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Univé hebt, zijn kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd. Omdat iedere verzekeraar andere regels kan hanteren, is het verstandig om de polis van je reisverzekering te bekijken voordat je vertrekt.
 

Wat is de beste reisverzekering voor kinderen?

Kinderen ouder dan 4 zijn niet meer meeverzekerd op de reisverzekering van hun ouders. Is je kind 5 geworden? Dan moet je een eigen reisverzekering voor hem afsluiten. Uiteraard wil je de beste reisverzekering voor je kind afsluiten, zodat hij ook op vakantie goed verzekerd is. Je moet in dat geval de juiste keuzes maken. Te beginnen met de looptijd van de reisverzekering. Als je alleen in de zomervakantie op vakantie gaat, volstaat een kortlopende reisverzekering voor je kind. Bij het afsluiten van deze verzekering kies je een begin- en einddatum, waardoor de verzekering alleen in de betreffende periode geldt. Voor een kortlopende reisverzekering betaal je eenmalig premie.

Ga je vaker per jaar met je kind(eren) op vakantie? Of gaan jullie met het hele gezin zo nu en dan een weekendje weg? Dan is het beter om een doorlopende reisverzekering voor je kind af te sluiten. Je kind is dan het hele jaar door goed verzekerd tijdens vakanties en weekendjes weg. Je hoeft bovendien niet voor iedere vakantie of elk weekendje weg opnieuw een reisverzekering af te sluiten. In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering betaal je bij de doorlopende variant ieder maand een vast bedrag aan premie. Beide verzekeringen kun je overigens nog uitbreiden met aanvullende dekkingen, waardoor je kind nog beter verzekerd is op vakantie.
 

Reisverzekering voor het hele gezin afsluiten

Als je op zoek bent naar een reisverzekering passend bij jou en je kind(eren), kun jij je het beste tot één verzekeraar richten. Je bespaart namelijk veel tijd en moeite door een reisverzekering voor het hele gezin af te sluiten. Bovendien ben je vaak een stuk goedkoper uit als je een reisverzekering voor jou, je partner en je kind(eren) bij dezelfde verzekeraar onderbrengt.