Het kopen van een tweedehands LMC camper kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en toch te genieten van het vrijheid en comfort van een camper. Maar voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om goed op te letten bij het bekijken van een tweedehands camper. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren waar je op moet letten bij het bekijken van een tweedehands camper.

Technische staat

Als eerste is het belangrijk om de technische staat van de camper te beoordelen. Hierbij kun je denken aan de motor, de remmen, de verlichting en de elektrische installatie. Zorg dat je de camper test rijdt, en controleer of alles soepel werkt en of er geen vreemde geluiden of trillingen zijn. Let daarnaast ook op eventuele roestvorming en beschadigingen aan het chassis.

Een goede onderhoudshistorie

Een ander belangrijk aspect om op te letten is de onderhoudshistorie van de camper. Vraag de verkoper naar serviceboekjes en bekijk of er regelmatig onderhoud is uitgevoerd en of de camper op tijd bij de garage is geweest voor controles. Dit geeft een goed beeld van hoe de camper is onderhouden en of er eventuele technische problemen zijn geweest.

Interieur en exterieur

Het interieur en exterieur van de camper is ook belangrijk om goed te bekijken. Let bijvoorbeeld op gebreken in het interieur, zoals scheuren in de bekleding of beschadigingen aan de keuken of badkamer. Controleer ook of de camper schoon is en of er geen geurtjes zijn. Bekijk ook het exterieur van de camper, let op beschadigingen of roestvorming en of de camper in goede staat is.

Verschillende accessoires

Een andere factor om op te letten zijn de accessoires die op de camper zijn geïnstalleerd. Bekijk bijvoorbeeld of er een airco, een fietsenrek of een grote luifel op de camper zijn geïnstalleerd. Dit kan van invloed zijn op de prijs van de camper, maar ook op je eigen wensen.

De juiste papieren

Tot slot is het belangrijk om te controleren of de papieren van de camper in orde zijn. Bekijk bijvoorbeeld of de camper gekeurd is, of de APK nog geldig is en of er geen openstaande boetes of verzekeringsclaims zijn. Het is ook belangrijk om te controleren of de camper op naam staat van de verkoper en of er geen schulden of hypotheken op de camper rusten. Deze informatie kun je vaak opvragen bij de RDW.

het kopen van een tweedehands camper kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en toch te genieten van het vrijheid en comfort van een camper. Maar voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om goed op te letten bij het bekijken van een tweedehands camper. Het is belangrijk om aandacht aan te besteden aan de bovenstaande punten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en met vertrouwen op pad kunt gaan met je tweedehands camper.