Misschien is het je al wel opgevallen in het gewone straatbeeld: steeds meer mensen stappen over op elektrische auto’s. Natuurlijk zijn elektrische auto’s bij de aanschaf erg prijzig, maar op lange termijn is het de investering zeker waard. Dit komt doordat het een aantal fiscale voordelen met zich meebrengt. Deze fiscale voordelen worden gegeven omdat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten in tegenstelling tot auto’s die rijden op fossiele brandstof. Benieuwd naar de financiële voordelen? Lees dan snel verder!

Lokale subsidies

Om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren bieden veel gemeentes lokale subsidies aan. Ben jij dus van plan binnenkort elektrisch te gaan rijden? Check dan zeker even of je in aanmerking komt voor eventuele subsidies. Dit kan namelijk een hoop geld schelen.

Vrijstelling van belastingen

Bij elektrisch rijden betaal je geen belasting op personenauto’s en motorrijwielen en motorrijtuigenbelasting. Dit doet de overheid om mensen aan te moedigen meer elektrisch te gaan rijden. Hier kun je dus gemakkelijk van profiteren als je ervoor kiest elektrisch te gaan rijden.

Niet afhankelijk van fluctuerende brandstofprijzen

Een elektrische auto heeft natuurlijk geen brandstof nodig en daardoor hoef je je ook niet langer zorgen meer te maken over de fluctuerende brandstofprijzen. De stijgende brandstofprijzen tegenwoordig zijn namelijk een groot probleem. Maar wanneer je overstapt naar een elektrische auto hoef je hier nooit meer rekening mee te houden. Ideaal!

Lage bijtelling

Wanneer je een elektrische auto leaset voor eigen gebruik heb je een lager bijtellingstarief dan een auto die rijdt op fossiele brandstof.

Overige voordelen van elektrische auto’s

Elektrische auto’s brengen niet alleen financiële voordelen met zich mee, maar ook een tal andere. Zo zijn ze natuurlijk erg milieuvriendelijk, aangezien ze geen schadelijke stoffen uitstoten. Daarom is dit dus een perfecte keuze als je milieubewuster wil zijn.

Verder zijn elektrische auto’s een stuk stiller dan auto’s die rijden op fossiele brandstof. Dit komt doordat er een elektromotor ontbreekt in een elektrisch voertuig – deze veroorzaakt het lawaai in ”gewone” auto’s. Dit is dus een stuk prettiger wanneer je bijvoorbeeld veel belt in de auto.

Tenslotte is een elektrische auto natuurlijk altijd een automaat, waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken om te schakelen. Ook worden elektrische auto’s gekenmerkt door goede rij eigenschappen en erg hoge comfort.

Zelf een elektrische auto leasen?

Heb je zelf ook interesse gekregen in een elektrische auto? Natuurlijk kun je ervoor kiezen deze aan te schaffen, maar dit kan erg een erg dure investering zijn als je minder te besteden hebt. Een andere optie is dus het leasen van een elektrische auto. In dat geval betaal je een maandbedrag om er gebruik van te kunnen maken. Bovendien zijn er meer dan genoeg leaseauto’s om uit te kiezen, zoals de Volkswagen ID3 en de Hyundai IONIQ 5.