Elektrische fietsen worden steeds populairder. Je hebt tijdens het fietsen altijd een duwtje in de rug en zweet een stuk minder. Maar een elektrische fiets middenmotor zit vol technische onderdelen. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke fiets bij jou past. In deze tekst staat alle informatie die je nodig hebt bij het kopen van een elektrische Amslod fiets. Ook benoemen we de Amslod fietsen ervaringen. Amslod is sinds 2015 een snel groeiend fietsenmerk uit Meppel. Net zoals de Stellafietsen verkopen zij alleen elektrische fietsen online. Zij behoren tot de snelst groeiende fabrikant voor elektrische fietsen. Wil je een elektrische fiets kopen bij amslod.nl, de beste Amslod fietsen kopen en ben je opzoek naar goede informatie? Lees dan snel verder.

Waar je op moet letten

Amslod heeft een grote collectie aan e-bikes, maar welke moet je nemen? Volgens ervaringen rijden e-bikes met een middenmotor vaak iets lekkerder dan e-bikes met een voor- of achtermotor. Dit komt omdat de fiets dan een betere gewichtsverdeling heeft. Hierdoor heeft de elektrische fiets minder kans op slippen en is de fiets beter in balans. Daarnaast zijn elektrische fietsen met middenmotor minder storingsgevoelig. Ook moet je letten op waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Zo heeft Amslod sportieve elektrische fietsen en wat luxere modellen. Daarnaast hebben zij vier verschillende fietsaccu’s. Deze accu’s lopen erg uiteen van 70 tot maximaal 150 kilometer. Ook de prijzen verschillen tussen de verschillende modellen. De meeste prijzen zitten tussen de 1300 en 1800 euro. Dit is natuurlijk een grote investering. Wanneer je dit niet in één keer of wilt afrekenen kun je gebruik maken van de Amslod-betaalservice. Hiermee kun je de elektrische fietsen in termijnen betalen.

Een testritje

Maar welke fiets van Amslod is geschikt voor jou en welke rijdt voor je gevoel het beste? Aangezien zij online fietsen verkopen is dit lastig te zeggen. De fietsen komen namelijk rechtstreeks uit de fabriek. Er vindt dus geen tussenhandel plaats. Maar Amslod heeft ook experience centers. Hier kunt je een proefrit maken op verschillende elektrische fietsen. Deze centers zijn de te vinden door het hele land heen. Ook kan er een proefrit gemaakt worden bij jou in de buurt. De medewerkers van Amslod komen dan aan jou huis met de fiets naar keuze. Op deze manier kan je kijken welke fiets het beste bij je past en je het beste vindt rijden.